Nieuws

Tentoonstelling in Curaçao afgesloten
De expositie Portret Fraters van Tilburg in Willemstad, Curaçao is woensdag 20 april afgesloten met een bescheiden bijeenkomst. Er werd daarbij speciaal aandacht gegeven aan de nog op Curaçao aanwezige broeders van Dongen, de laatste Kruisvaarder van Sint Jan en de zusters van Roosendaal. Zij werden toegesproken door broeder Franklin Clemencia en ceremoniemeester Valdemar Marcha. Lees meer >

Artikel in tijdschrift OSO

In het aprilnummer 2011 (jrg. 30 nr. 1) van OSO. Tijdschrift voor Surinamistiek en het Caraïbisch gebied verscheen een uitgebreid en interessant artikel over de fotocollectie. De auteurs zijn Ton de Jong en Jeroen Ketelaars. De titel van het artikel is ‘De Caraïbische fotocollectie van de Fraters van Tilburg’ en beslaat maar liefst 29 pagina´s.
Losse nummers van OSO zijn te bestellen via e-mail oso@surinamistiek.nl en kosten € 16,50.

Tentoonstelling in Curaçao
Op 10 februari 2011 opende in Willemstad, Curaçao, een tentoonstelling met foto's uit de collectie van de Fraters van Tilburg. Een selectie van de vele duizenden foto's is hier te zien. De tentoonstelling is gehuisvest in het gebouw van NAAM, National Archaeological - Anthropological Memory Management. De tentoonstelling is tot in april 2011 te zien.

Lancering website en fotodatabank Fraters van Tilburg
In maart 2011 gaan de website en fotodatabank van de fotocollectie van de Fraters van Tilburg online. Vanaf dan zijn 12.500 foto's van de Fraters van Tilburg te zien uit de periode 1886 tot 1970, genomen in Caribisch gebied en Suriname. De foto's geven een goed beeld van het leven en werk van missionarissen in de 20e eeuw.